Організація системи реабілітації військових: «YOUkraine» працюватимуть

спільно з профспілкою захисників України

Благодійний фонд «YOUkraine» підписав меморандум про співпрацю зі Всеукраїнською профспілкою захисників України, спортсменів та працівників сфер. Соціальний супровід та реабілітація українських військових – важливий напрям нашої діяльності. Відтепер над цими питаннями ми працюватимемо з потужною підтримкою. 

Соцзахист військових – одне з завдань Всеукраїнської профспілки захисників України, спортсменів та працівників сфер. Вона була створена улітку 2023 року на базі профспілки спортсменів, щоб об’єднати кілька напрямів соціальної допомоги.

«Ця тема нам дуже близька. Ми почали займатися питання повноцінного відновлення військових ще у 2014-му, а з початком повномасштабного вторгнення потреба у цьому тільки зростала. Наша мета – налагодити процес якісної реабілітації та соціальної адаптації захисників. І ми раді, що тепер маємо таких союзників. До речі, одним із заступників голови профспілки є Сергій Куніцин – радник Президента України та голова Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану та АТО», – розповіла засновниця БФ «YOUkraine» Анна Мурашенко.

До складу профспілки увійшли чимало військових, серед яких і представники ГУР та іноземних батальйонів. ЇЇ учасники вже напрацьовують попередній план розв’язання актуальних проблем, з якими наші воїни стикаються найчастіше. Профспілка намагатиметься охопити всі болючі питання – від юридичних нюансів до належного лікування, відновлення та ресоціалізації. Анна Мурашенко займатиметься соціальним супортом та реабілітацією військових:

«Ми вже створили робочу групу з цього напряму. Плануємо зустрічі з представниками МОЗ та Міністерства ветеранів, щоб налагодити діалог і знайти оптимальний шлях для покращення ситуації. Хочемо, щоб військових не перекидали з однієї установи до іншої, щоб система працювала якісно без додаткових втручань. Ми розуміємо, що це буде непросто, але ми готові до такої роботи».

Профспілка планує покращити й напрям спортивної адаптації військових, які отримали травми на фронті. І чи не найбільша проблема зараз –  відсутність належних приміщень та баз. До слова, ініціативна група вже розглядає потенційні варіанти. Наприклад, днями відвідали курорт «Миргород».

«Ми відвідали спортивну базу для того, щоб зрозуміти потенціал і побачити можливості. Визначити, чи відправляти туди бійців, як і коли це краще зробити. З нами працює Вадим Свириденко – Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій. Це людина, яка й сама пройшла цей шлях. Під час АТО він був військовим медиком  і  втратив кінцівки. Зараз Вадим працює над тим, щоб допомогти іншим військовим з ампутаціями», – розповідає Анна Мурашенко.

Опікуватиметься профспілка також і потребами військовополонених. Цей напрям куруватиме голова ГО «ЖІНКИ зі СТАЛІ» Наталія Зарицька.

About the Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You may also like these