День Національної гвардії України: на захисті громадського порядку та у боях з російськими окупантами

“Честь. Мужність. Закон” – гасло, під яким ви несете службу.  Поєднувати функції і поліції, й військових: охороняти громадський порядок, обороняти країну від російських окупантів та захищати важливі державні об’єкти. Це під силу представникам Нацгвардії попри постійний ризик.

Говоримо сьогодні про них не випадково. 26 березня 2024 року Україна відзначає День Національної гвардії. 

Трішки поринемо в історію НГУ. Вона існувала з 1991 по 2000 рік. У березні 2014 року через початок агресії росії її “відродили”. Верховна Рада ухвалила Закон “Про Національну гвардію України”, за яким ця структура стала військовим формуванням з правоохоронними функціями.

І вже у квітні 2014-го нацгвардійці разом зі Збройними Силами України брали участь в АТО у східних регіонах, а згодом – в ООС.

Під час повномасштабної війни воїни Нацгвардії відстоюють незалежність України та дають відсіч російським окупантам. Нагадаємо, нацгвардійці та Окремий загін спецпризначення “Aзов” НГУ боронили Маріуполь у 2022 році й утримували комбінат “Азовсталь”. Сотні з них досі перебувають у російському полоні.

Також Національна гвардія з часу створення не припиняє забезпечувати правопорядок і безпеку громадян у всіх областях України.

Команда благодійного фонду YOUkraine дякує нацгвардійцям! Шана тим, хто зустрічає професійне свято на фронті. Наші думки з тими, хто досі лишається у полоні, а головні бажання про те, щоб усі вони повернулись додому.

Пам’ятайте полеглих захисників! І не мовчіть про полонених!

About the Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You may also like these