Захисники Маріуполя ініціювали, YOUkraine – втілив у життя. У Києві відкриється хаб для визволених з полону

За ініціативи оборонців Маріуполя відкриваємо у Києві хаб для спілкування, консультування та реабілітації визволених з полону.

YOUkraine hub — це простір для взаємопідтримки та допомоги тим, хто побував у руках ворога, а зараз намагається відновити сили та призвичаїтись до нормального життя. 

«На всіх етапах, від ідеї створення та до відкриття, були залучені колишні військовополонені, оборонці Маріуполя. І це важливо, адже саме для них цей простір працюватиме надалі. На нашу думку, немає сенсу проводити тут стандартні активності. У роботі з ветеранами надзвичайно важлива гнучкість  — лише самі військовослужбовці мають визначати, що їм необхідно. Це і стане основою нашої діяльності», — зазначила засновниця фонду YOUkraine Анна Мурашенко

Робота хабу відбуватиметься за принципом «свої для своїх». Адже самі військовослужбовці як ніхто інший знають, що з поверненням додому приходять інші випробування: необхідність соціалізації, налагодження особистого життя у часи війни, розв’язання правових та побутових питань.

Валерія «Нава» Суботіна, колишня військовополонена та директорка хабу, наголошує: 

«Всіх, хто працює у хабі, так чи інакше обпік вогонь війни. Адміністраторка хабу родом з Криму, її батько — азовець, загинув на фронті. Соціальним менеджментом у нас опікується дружина колишнього військовополоненого. Своя історія боротьби з окупантами є у кожного. Для нас дуже важливо не просто долучити саме тих, хто розуміє потреби ветеранів, але й на конкретному прикладі показати — в тилу є для них місце, є робота, є потреба в їхніх навичках та уміннях!». 

У хабі військовослужбовцям і ветеранам запропонують не лише довірливе спілкування та підтримку, а і послуги юриста та соціального менеджера. Ці фахівці працюватимуть на постійній основі. YOUkraine hub також може допомогти у пошуку роботи, відкритті власної справи, комунікації із закладами та установами тощо. 

План роботи хабу коригуватиметься залежно від потреб і запитів його відвідувачів. 

На відкритті YOUkraine hub будуть присутні фахівці хабу, представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та інших державних структур, бізнесу та колишні полонені, зокрема:

  • Владислав Жайворонок з позивним «Вікіпедія», який тримав оборону Маріуполя у складі полку «Азов».
  • Дмитро Андрющенко з позивним «Дипломат», який тримав оборону Маріуполя у складі полку «Азов».
  • Дмитро Козацький з позивним «Орест», екскерівник пресслужби полку «Азов».
  • Валерія «Нава» Суботіна, журналістка, поетеса, військовослужбовиця та захисниця Маріуполя. 

Модератор заходу – Саша Марк, ведучий та напутник, голова ГО «ТЕРАПІЯ ПЕРЕМОГИ!» (Therapy of win!), де дбають про ментальне та психологічне здоровʼя наших Захисників та їх близьких/родин.

Для гостей запланована мініекскурсія хабом, спілкування з ветеранами та фахівцями хабу.

Хаб розпочне свою роботу 9 лютого. 

Із питаннями щодо роботи YOUkraine hub звертайтесь: +380966824101

About the Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You may also like these