Забіг для сталевих  RUN FOR AZOVSTAL. Підбиваємо підсумки благодійного марафону 

Дистанція у 5 кілометрів, виставка символічних для українців фотокартин, благодійний аукціон та щира підтримка захисників «Азовсталі». На наше запрошення взяти участь у забігу для сталевих – RUN FOR AZOVSTAL відгукнулися більше 200 учасників. Нагадаємо, захід відбувся 20 травня у м. Українка Київської області.

У такий спосіб ми, спільно з партнерами ГО “Жінки зі сталі”, вирішили нагадати про захисників «Азовсталі», які вже понад рік перебувають у російському полоні та підтримати звільнених Героїв.

Засновниця нашого благодійного фонду «YOUkraine», Анна Мурашенко, переконана – сьогодні підтримка Героїв, які досі в російському полоні – обов’язок кожного українця:

«16-го травня був рік як наші захисники “Азовсталі” вийшли за наказом у полон. Їхні рідні та близькі щодня борються за їхню свободу. Ми повинні підтримувати їх і показувати, що це наш спільний біль, що ми разом з ними готові боротися за наших героїв і робити все можливе, щоб вони були на свободі, як вони робили все можливе, щоб захистити нас».

У заході взяли участь відомі захисники та захисниці, колишні полонені, рідні і близькі тих, хто був або залишається у полоні, волонтери. Ми радіємо, що подію відвідали сотні небайдужих українців, адже крім забігу, в Українці організували тематичну фотовиставку робіт Ореста Козацького та благодійний аукціон, на якому виставили унікальні та дуже символічні лоти.

Наприклад, прапор гарнізону «Маріуполь» з автографами легендарних захисників, ми продали на аукціоні за рекордні 60 000 гривень.

Свій лот, книгу «Квіти і зброя», представила також Валерія «Нава» Карпиленко. Поетка та пресофіцерка з Маріуполя минулого року потрапила в полон на довгих 11 місяців під час виходу українських військових з «Азовсталі». Валерія у цій війні втратила чоловіка. Попри все, каже, не має права опускати руки:

«Коли мій чоловік загинув, обороняючи Маріуполь, говорити я не хотіла. Але я мусила. Я повинна була говорити заради нього, заради всіх захисників. Я не маю права розслаблятися, не маю часу на власне горе. Необхідно продовжувати боротьбу всіма способами. Робити все, що в наших силах, щоб рятувати тих, хто рятував нас, захистити наших захисників».

Збірку віршів «Нави» з її автографом та персональним побажанням купив громадянин Ізраїлю Олександр Німан – ветеран десантних військ, який воював у ЗСУ, а зараз продовжує допомагати нашій армії. Чоловік не лише придбав лот на аукціоні, а й взяв участь у забігу:

«Спорт – це завжди добре. Тим більше в такому контексті. Будь-яка фізична активність дає можливість позмагатися з самим собою і на якийсь час залишитися наодинці з власними думками. Це ще одна нагода подумати про тих, хто зараз далеко, подумати про військових на передовій чи в полоні, спробувати їх ментально підтримати. Думаю, вони це відчувають».

Ще один учасник аукціону з Ізраїлю Ігор Йофе. Як і багато його земляків, він також підтримав азовців і купив відому фотороботу  Катерини Карпенко «Очі», яку використали для кампанії “Be brave like Ukraine”. Унікальність проданої фотографії у тому, що спецпризначенець, власник неймовірного погляду, підписав це фото. Відтак, це єдиний у світі екземпляр з автографом військового, позивний якого засекречений. 

Голова ГО «Жінки зі сталі» Наталія Зарицька, дружина звільненого з полону Богдана Зарицького, каже, що ми повинні пам’ятати про кожного нашого захисника і робити все для того, щоб усіх повернути додому :

«Понад рік тому дві з половиною тисячі наших героїчних захисників вийшли з комбінату «Азовсталь» і опинилися в полоні у руках найцинічнішого і найжорстокішого ворога. Близько двох тисяч хлопців і дівчат все ще залишаються в російських катівнях. Особисто для мене «Азовсталь» – це велике місце сили. І я хочу, щоб кожен думав за «Азовсталь», говорив за «Азовсталь» і біг за «Азовсталь».

Метою нашого забігу, крім підтримки і нагадування про наших полонених, було зібрати 200 тисяч гривень. Але RUN FOR AZOVSTAL зібрав вдвічі більшу суму – близько 450 тисяч, в тому числі сертифікати на стоматологічне лікування. Ці кошти необхідні на реабілітацію звільнених захисників «Азовсталі».

Тож дякуємо кожному, хто долучився до нашої ініціативи!

About the Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You may also like these