80 тисяч гривень на лікування поранених захисників: YOUkraine долучився до організації й проведення благодійного концерту

Відпочити, насолодитися музикою та допомогти військовим. Все це у перший день липня кияни мали нагоду зробити під час благодійного концерту “Нове життя”, що відбувся у Київській Малій опері. 

Метою вечора став збір коштів на лікування поранених бійців бригади “Азов” та 3-ї ОШБр. У результаті заходу вдалося зібрати близько 80 тисяч гривень. 

Для гостей співав гурт “YURA ZVONAR”, також були виступи “SHYMAN”, “МеланхОліді” та “TAYNA”.

«Ми не випадково назвали цей концерт “Нове життя”, адже для всіх нас воно вже не буде таким, як колись. А надто для захисників і захисниць, які втрачали близьких, здоров’я, дім, але не здавалися. Яким буде нове життя залежить і від нас. Тому взаємна допомога та підтримка дуже важливі», – розповів перед концертом Юрій Звонар, команда якого вже понад рік активно підтримує захисників, бере участь у благодійних заходах та концертах для військових.

Окрім музики, усі, хто прийшов до Малої опери, могли долучитися до благодійного аукціону, який провів гуморист Василь Байдак. Лотами стали роботи, що вже відомі навіть за межами України.

Зокрема це ексклюзивні світлини «Очі Азова» з автографами захисників – від екскерівника пресслужби полку “Азов” Дмитра Козацького з позивним “Орест”. Розписані тубуси метального заряду від художниці Ірини Камінської. А також збірка поезії та намисто Валерії “Нави” Суботіної – звільненої з полону пресофіцерки полку “Азов”. Прикраса стала найдорожчим лотом вечора, який приніс 25 тисяч гривень.

“Це намисто особливе. Коли я пішла на “Азовсталь”, воно було єдиним, що я взяла з дому! І саме у ньому мене сфотографував Орест на “Азовсталі”. Але потім ворог забрав його у мене. Цей лот – єдиний аналог. Його подарувала майстриня Олександра Герасимова, коли я повернулася з полону. Я впевнена, що воно принесе надію, добро та енергію людині, яка стала його новим власником! А кошти за нього підуть на лікування наших захисників!” – поділилася Валерія “Нава” Суботіна.

Засновниця фонду “YOUkraine” Анна Мурашенко наголосила, що лікування і реабілітація поранених захисників і захисниць надзвичайно важливі. Бо люди, які віддають здоров’я за Україну, не повинні почуватися покинутими. 

«Ми маємо не тільки допомагати військовим, які захищають нас на фронті, але і підтримувати тих, хто повернувся, хто потребує лікування та реабілітації. Тому 100% зібраних під час концерту коштів отримає Патронатна служба “Азову”, яка займається супроводом, допомогою пораненим та піклуванням про родини загиблих захисників», – розповіла Анна Мурашенко.

Фонд “YOUkraine”, який системно підтримує армію, вже надав військовим допомоги на суму близько 40 мільйонів гривень.

Дякуємо усім, хто прийшов на концерт чи долучився до благодійного аукціону. Ваша підтримка дуже важлива!

About the Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You may also like these