200 тисяч для «Азову»: на благодійному концерті у Києві збирали на дрони для захисників

Майже 200 тисяч гривень на безпілотники для 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» зібрали під час благодійного концерту та аукціону, що відбулися у київському Pepper’s Club з нагоди Дня збройних сил України.

Хедлайнером благодійного вечора під назвою «Разом» став інді-поп-рок гурт YURA ZVONAR.  Від початку повномасштабної війни гурт активно підтримує захисників, бере участь у доброчинних заходах та концертах для військових. 

«Щоразу ми шукаємо різноманітні способи підтримувати наших захисників. Але напередодні Дня Збройних Сил України ми навіть не мали сумніву, що проведемо благодійний концерт», – каже лідер гурту Юрій Звонар. – «Невипадково він мав назву «Разом», адже йдеться про всіх нас, нашу силу у нашій єдності, спільну боротьбу з ворогом і підтримку тих, хто нині на позиціях». 

Організатором заходу виступив благодійний фонд YOUkraine, який регулярно підтримує військо та ініціює події й збори на потреби захисників. У фонді пояснили: цей концерт – спосіб поєднати два світи, військовий та цивільний. Нагадати про те, що боротьба триває й українські захисники потребують підтримки. Чому збирали саме на дрони – пояснила засновниця благодійного фонду Анна Мурашенко.

«Такої кількості різних дронів, як на фронті в Україні, не було у жодній іншій війні. Недарма військові оглядачі кажуть, що це війна безпілотників. Вони коригують вогонь, ведуть розвідку, вражають позиції ворога. Але ж ми знаємо, що на фронті – це розхідний матеріал. У захисників з 12-ї бригади «Азову», яку ми давно підтримуємо, зараз є гостра потреба у дронах. Я киянка й усвідомлюю, що завдяки подвигу «азовців» змінився хід війни, і Київ сьогодні НАШ! Тому маємо допомагати їм усіма силами», – зазначила Анна Мурашенко.

У заході також взяв участь офіцер Управління 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» із позивним «Дипломат». Він наголосив, що в армії сила і захист усіх українців, тому підтримувати військо – обов’язок кожного. А ще нагадав, що чимало захисників і досі в полоні у ворога. 

«Вдячний родинам військовополонених за силу та незламність! За те, що не втрачаєте надії та виборюєте повернення наших героїв», – заявив військовий. 

Найдорожчим лотом аукціону стала авторська фотокнига Мирослава Кобилянського «Мій Маріуполь та світ довкола», яку продали за 50 тисяч грн. Цей військовий 7 років фільмував Маріуполь з дрона, а нині його робота показує, за що боровся з окупаційними військами росіян полк «Азов». Примірник автор підписав особисто для майбутнього власника.

Також серед інших лотів були: підсклянник окупантів, який надала колишня військовополонена Валерія «Нава» Суботіна, та два розписані тубуси. Перший представила мама військовополоненого «азовця», а сам тубус розписала гостомельська художниця Катерина Колісніченко. Другий – прислали бійці з Бахмутського напрямку. Його розписала волонтерка фонду YOUkraine, художниця Ірина Камінська.

А ще мами полонених захисників роздали власноруч спечені пряники. Завдяки цьому вдалося зібрати 14 тисяч гривень.

Усі зібрані кошти організатори заходу передали 12-й бригаді спеціального призначення «Азов».

About the Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You may also like these