Сила стихій і дрони для захисників: фонд YOUkraine презентував благодійний календар, героїнями якого стали військовослужбовиці, ветеранки, медикині та волонтерки

12 українських жінок показали свою красу і потужну енергетику, знявшись для благодійного календаря. Який ми створили разом із фотографинею Катериною Карпенко. 

Презентація фотопроєкту «Сильніші за стихії» відбулася 21 лютого у Києві. Ідея зробити такий календар, а кошти від продажу – віддати ЗСУ, належить засновниці благодійного фонду YOUkraine Анні Мурашенко. 

Анна розповідає: переслідувала одразу кілька цілей – провести своєрідну арттерапію для дівчат, зібрати кошти для захисників та показати, що українська жінка не викликає жалості. Навпаки, вона мотивує і надихає. Вона, як сама природа, може бути чарівною або руйнівною і нищити все на своєму шляху. 

Першою, хто дізнався про фотопроєкт, стала захисниця Маріуполя, письменниця та колишня полонена Валерія «Нава» Суботіна.

«Разом із “Навою” ми підібрали 12 стихій і природних явищ, вона описала ці художні образи, під них ми почали шукати жінок і всі швидко погодились. Оголялись кожна настільки, наскільки було комфортно. Але головне, що всі лишилися задоволені. Я знаю, що більшість дівчат відчули себе трішки краще, коли вперше за повномасштабну війну одягли вечірні сукні та вишукані тканини», — розповіла Анна Мурашенко. 

Валерія «Нава» Суботіна знялася в образі вогняної лави. Її фото стало одним з найвідвертіших, але роздягнутися було нескладно, каже «Нава». 

«Мені запропонували долучитися до красивої, потужної, дещо романтичної фотосесії, яка демонструє силу українських жінок. За останній час для мене це був вже другий фотопроєкт. Після окупації Маріуполя і полону мій світогляд дуже змінився. Я зрозуміла як це — втратити абсолютно все: і близьких, і дім, і всі свої речі. З тобою залишається лише твоє тіло. І одна справа, коли ворог тебе принижує і змушує показувати його, а інше — коли ти показуєш тіло за власним бажанням і отримуєш кошти, щоб покарати окупантів», — зазначила захисниця Маріуполя.

Задум нашого фонду так би і залишився фантазією, якби не героїні фотосесії та фотографиня Катерина Карпенко — авторка фотопроєкту «Важлива», що розповідає про жіночу красу та рівні можливості без стереотипів та обмежень.

«Всі підхопили ідею фотосесії в образі стихій дуже швидко. Від задуму до реалізації минуло лише два тижні. Працювати було нелегко в емоційному плані, бо у кожної жінки своя складна історія, а я – наче губка – все це всотую. А ще я боялась, що дівчатам буде холодно, адже у нас і був і вітер, і вода. Але всі вони такі бойові, що готові до будь-яких умов. Для них така фотосесія стала свого роду терапією. Мені було дуже приємно, що після зйомок всім жінкам стало легше», — зазначила Катерина Карпенко. 

Під час презентації відвідувачі купили календарі, зокрема й унікальні, з автографами всіх «стихій», а також чотири фотокартини. 

Нині календарі можна замовити на наших сторінка в Instagram або Facebook

Всі кошти з продажу підуть на закупівлю дронів для 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. 

У березні фотовиставка переїжджає до торговельно-розважального центру «Гулівер», а у квітні експонуватиметься в київській галереї «Д12».

About the Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You may also like these